Έμμεση αναγνώριση του Κουρδιστάν γίνεται από την Ρωσία η οποία επισήμως αρχίζει επιχειρηματικές συνεργασίες και μάλιστα στον κρίσιμο τομέα των πετρελαίων.  Την ώρα που οι Τούρκοι απειλούν ότι το Κερκουκ και η Μοσούλη θα γίνουν 82ος και 83ος νομός της  Τουρκίας, την ίδια ώρα  ο CEO της Rosneft δήλωσε πως ¨Βλέπουμε ένα λαμπρό μέλλον με το Κουρδιστάν. Καμία πλευά δεν μπορεί να εμποδίσει τις εργασίες μας. ¨

Ο CEO της Rosneft Ιγκόρ Ιβάνοβιτς Σετσίν μιλώντας στην Rudaw, ανέφερε πως είναι έτοιμοι για να αρχίσουν στην πράξη εργασίες στο Κουρδιστάν.

Όταν τον ρώτησαν ¨Η Τουρκία δεν θα εμποδίσει τα σχέδια σας στο Κουρδιστάν;¨, ο Σέτσιν απάντησε λέγοντας πως ¨ Καμία πλευρά δεν μπορεί να εμποδίσει τις εργασίες μας¨.

Ο Σέτσιν ανέφερε πως είναι σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο Φυσικών Πόρων του Κουρδιστάν και συνέχισε λέγοντας : ¨Βλέπουμε ένα λαμπρό μέλλον με το Κουρδιστάν, οπωσδήποτε θα συνεχίσουμε τις εργασίες. Εκεί εργαζόμαστε. Όταν εφαρμοστούν τα σχέδια μας, οι δουλειές μας θα πάρουν τον δρόμο τους. Όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο¨.

1043926640