Ο ύμνος της αγάπης στην «Μπλε» ταινία του Κισλόφσκι

Κισλόφσκι: Η αγάπη πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει... Κριστόφ Κισλόφσκι (27 ιουνίου 1941 - 13 Μαρτίου 1996) υπήρξε μία από τις κυρίαρχες κινηματογραφικές μορφές του Ευρωπαϊκού αλλά και του Παγκόσμιου Κινηματογράφου.Γεννημένος στη Βαρσοβία, υπήρξε ένας σπουδαίος καλλιτέχνης... διαβάστε περισσότερα»

«Τόν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε…»

Τέτοιες μέρες, πάντα θυμάμαι τα δάκρυα στο πρόσωπο της γιαγιάς μου να κυλούν ασταμάτητα στο άκουσμα του απολυτίκιου της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Θυμάμαι πως με κρατούσε από το χέρι και πηγαίναμε έτσι παρέα στην κατάμεστη εκκλησία του χωριού τον Δεκαπενταύγουστο.... διαβάστε περισσότερα»

Απ΄τον ανθό…στο τρατάρισμα !

  Ο ανθός Λοιπόν , χθές σηκώθηκα πολύ νωρίς -πράμα σπάνιο για μένα - κ' πήρα το δρόμο κατά το κάτω παρτέρι που μοσχοβολούσαν τα άνθη μιας δίφορης νεραντζιάς ... Ρούφηξα με δύναμη το φίνο άρωμα τους ... Aπλωσα τα... διαβάστε περισσότερα»

Το πολυτιμότερο δώρο της ζωής σας… Η κόρη σας!

  Από τη στιγμή που η κόρη σας γεννήθηκε το ξέρατε: η ζωή σας δεν θα ήταν ποτέ ξανά η ίδια. Από όταν το μικρό της χέρι έσφιξε το δικό σας μέχρι όταν άρχισε να κλέβει τα ρούχα σας, κάθε... διαβάστε περισσότερα»

Άλλο ένα μεθυσμένο «σ’ αγαπώ” από εκείνα, τα δικά μας

  Σ’ αγαπώ και στο λέω τώρα που το αλκοόλ δεν έφυγε ακόμα από το αίμα μου, όπως ακριβώς δεν έφυγες κι εσύ πότε. Σ’ αγαπώ και στο λέω τώρα, γιατί αν δε στο πω και τώρα θα με πνίξει,... διαβάστε περισσότερα»

Φεύγοντας, πήρες μαζί σου κι ένα κομμάτι της ψυχής μου

  Γιατί ξέρω πια πολύ καλά, πως το παιδί μέσα μου πέθανε τη στιγμή που έκαψες και το τελευταίο απατηλό κύτταρό μου. Το λεπτό εκείνο που η ζάλη απέκτησε μορφή, η πένα μου τη μούσα της και το ζεϊμπέκικό τα... διαβάστε περισσότερα»

Μια γυναίκα αγαπάει όταν είναι δυνατή και αγαπιέται όταν σέβεται τον εαυτό της

  Μια γυναίκα πρέπει να αγαπάει όταν είναι δυνατή . Όχι όταν είναι αδύναμη. Πρέπει να αγαπήσει έναν άντρα, όχι για να την βοηθήσει να ξεφύγει από τα προβλήματα της αλλά για να ζήσει μαζί του την ζωή που ονειρεύονται.... διαβάστε περισσότερα»

Μη μ’ αγαπάς τόσο ρηχά..

  Μη μ’ αγαπάς. Αν είναι να μου κρατάς το χέρι με ατονία και δισταγμό. Αν στον πρώτο κρότο λιγοψυχήσεις και μου τ’ αφήσεις. Στην αγάπη τα δάχτυλα δένονται σφιχτά. Οι παλάμες εφάπτονται ιδανικά. Μη μ’ αγαπάς. Αν δεν το... διαβάστε περισσότερα»
2/08, 2018 - ΑΛΛΟ   

Τα 300 ονόματα της Θεοτόκου και τα μοναστήρια της

  Στων Ελλήνων όλες τις κοινότητες στην εορτή της Παναγίας γίνονται μεγάλα πανηγύρια και μαζεύονται σ’ αυτά όλοι, από όπου κι αν ζουν, από κάθε μέρος του πλανήτη. Η πίστη, η αγάπη, η γόνιμη σκέψη και η εφευρετικότητα όχι μόνο... διαβάστε περισσότερα»

Την αχαριστία πολλοί αγάπησαν, τον αχάριστο ουδείς !

  Αν υπάρχει κάτι ή κάποιος που τελικά θα μας ορίσει και θα μας καθορίσει κατά το σύντομο πέρασμά μας από τον μάταιο ετούτο κόσμο, είναι το χειροκρότημα. Οι άνθρωποι κύριοι. Οι άνθρωποι που θα μας ξεχωρίσουν και θα μας... διαβάστε περισσότερα»
Σελίδες:1234567...85»