18/02, 2019 - ΠΟΙΗΣΗ   

ΤΟΛΜΩ

  Ο νους μου δεν αναζητά να μάθει κι άλλα! Στεγνώνω μάτια και καρδιά,την λύπη καταργώ! Αδίκως έδωσα ψυχή,σε θέματα μεγάλα, φτωχή και στέρφα απόμεινα,να με παρηγορώ!! Πως να κρατήσω ζωντανό,το όνειρο που σβήνει; Το κουρασμένο σώμα μου που να... διαβάστε περισσότερα»
16/02, 2019 - ΑΛΛΟ   

Το ζεϊμπέκικο (ή ζεϊμπέκικος) είναι ελληνικός λαϊκός χορός.

Το όνομά του οφείλεται στον εξισλαμισμένο ελληνικό πληθυσμό των Ζεϊμπέκων Αναφέρεται ότι διαδόθηκε στα ελλαδικά αστικά κέντρα στα τέλη του 19ου αιώνα. Ωστόσο, η εμφάνισή του ανάγεται στα τέλη του 17ου αιώνα σε αστικά κέντρα όπως η Κωνσταντινούπολη και η... διαβάστε περισσότερα»
16/02, 2019 - ΠΟΙΗΣΗ   

Υπάρχει μια λέξη

  Υπάρχει μια λέξη Υπάρχει μια λέξη, που έχει διαλέξει να μη λέγεται Στη γλώσσα μαγκώνει τα χείλη κλειδώνει και φλέγεται. Υπάρχει μια λέξη που έχει φροντίσει να κρύβεται Καρδιές τυραννάει και μέσα στα ψέματα πνίγεται. Υπάρχει μια λέξη που... διαβάστε περισσότερα»

Ερωτευτείτε όπως παλιά..!

  Ερωτευτείτε όπως παλιά, με οπτική επαφή και εκτός οθονών. Ε ναι, λοιπόν, το παραδέχομαι ! Εγώ που σήμερα χλεύαζω την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, είμαι το ίδιο άτομο που στα 16 μου έκανα δώρο αρκουδάκια μέσα σε κούπες τίγκα... διαβάστε περισσότερα»

Οι άγγελοι αυτοί που ζουν ανάμεσά μας

  Γιατί εκείνοι οι άνθρωποι ενσαρκώνουν κάθε έννοια αυταπάρνησης και ανιδιοτέλειας. Ψυχές που βλέποντας στα μάτια τους ταξιδεύεις στη καρδιά τους. Πρόσωπα αστραφτερά, που με το αυθόρμητο χαμόγελο και το μελαγχολικό τους βλέμμα απαντούν σε κάθε αδικία και κάθε κακοτοπιά.... διαβάστε περισσότερα»

Μου είπες θα ερχόσουν

  Έμεινε απάτητο το χιόνι στο δρομάκι του σπιτιού μου. Μου είπες θα ερχόσουν. Κι εγώ στηνόμουν στην άκρη του παραθύρου τσαλακώνοντας από αμηχανία την λευκή μου κουρτίνα. Πέρναγαν φιγούρες πανομοιότυπες με τη δική σου, μα πριν προλάβω να νιώσω... διαβάστε περισσότερα»

Θα προσπεράσω οτιδήποτε δεν είναι αγάπη

  Θέλω να πάρω ένα ζευγάρι αθλητικά, να τα φορέσω και να αρχίσω να τρέχω. Να τρέξω να προλάβω ! Να προλάβω όσα δεν έκανα. Να προλάβω να πω όσα δεν είπα. Να ταξιδέψω σε μέρη που δεν ταξίδεψα. Να... διαβάστε περισσότερα»

ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΠΥΞΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΓΙΑ ΟΔΗΓΟ

  ''Υπάρχει πιο ερωτεύσιμος άνθρωπος από εκείνον που κοιμάται ήσυχος και ξυπνάει δυνατός;'' Από τα τόσα στερεότυπα που ανακυκλώνονται σε συζητήσεις μέσα από δογματικά διαγγέλματα· από τις εξυπνάδες αυτές που αναπαράγονται σωρηδόν γεμίζοντας στήθη με έπαρση κι αλαζονεία· από τους... διαβάστε περισσότερα»
31/01, 2019 - ΜΟΥΣΙΚΗ   

«H φωνή των ανθρώπων χωρίς φωνή»

  Μερσέδες Σόσα, τραγουδίστρια από την Αργεντινή: Έγινε γνωστή ως «η φωνή των ανθρώπων χωρίς φωνή» Η Αϊδέε Μερσέδες Σόσα (Haydée Mercedes Sosa, 9 Ιουλίου 1935 – 4 Οκτωβρίου 2009), γνωστότερη ως La Negra, ήταν τραγουδίστρια από την Αργεντινή, που... διαβάστε περισσότερα»
Σελίδες:1234567...94»