Ο ύμνος της αγάπης στην «Μπλε» ταινία του Κισλόφσκι

Κισλόφσκι: Η αγάπη πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει... Κριστόφ Κισλόφσκι (27 ιουνίου 1941 - 13 Μαρτίου 1996) υπήρξε μία από τις κυρίαρχες κινηματογραφικές μορφές του Ευρωπαϊκού αλλά και του Παγκόσμιου Κινηματογράφου.Γεννημένος στη Βαρσοβία, υπήρξε ένας σπουδαίος καλλιτέχνης... διαβάστε περισσότερα»
24/04, 2018 - ΑΛΛΟ   

Οι προβληματικές οικογενειακές σχέσεις δεν επουλώνονται εύκολα

    Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο δυσλειτουργικό και τραυματικό οικογενειακό παρελθόν μας να επηρεάσει το παρόν και το μέλλον μας. Πρέπει να το ξεπεράσουμε και να θεραπεύσουμε την ψυχή μας για να είμαστε ευτυχείς. Οι προβληματικές οικογενειακές σχέσεις δημιουργούν... διαβάστε περισσότερα»

«Ενα τριαντάφυλλο, μόνο ένα τριαντάφυλλο θέλω»

  Η  τελευταία  της  επιθυμία , μόνο  ένα  τριαντάφυλλο........... Κορυφαία ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Γεννήθηκε στις 13 Απριλίου του 1926 στα Βίλια Αττικής. Το πραγματικό της όνομα ήταν Έλλη Λούκου. Πατέρας της ήταν ο Κώστας Λούκος, ιδιοκτήτης ταβέρνας,... διαβάστε περισσότερα»
6/04, 2018 - ΠΟΙΗΣΗ   

Οι πόνοι της Παναγιάς

  Κώστας Βάρναλης Μια λιόλουστη μέρα του χειμώνα η Παναγιά, στενεμένη από τους πόνους, αφήνει το σπιτικό της και βγαίνει στον κάμπο τρεκλίζοντας κι αγκομαχώντας. Κάθεται χάμου στο πράσινο χορτάρι, που το φωτίζουνε δω κι εκεί άγριες βιολέτες, κυκλάμινα, κρόκοι·... διαβάστε περισσότερα»

Ο Ακάθιστος Ύμνος και η ιστορία του

  Ένα από τα λαοφιλέστερα ποιήματα της ελληνορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης και φιλολογικό μνημείο άφταστης τελειότητας. Ένας ύμνος προς την Παναγία, που, όταν ψάλλεται στις εκκλησίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, προκαλεί ρίγη αληθινής συγκίνησης και πνευματικής ανάτασης στους πιστούς.... διαβάστε περισσότερα»

Η Τέχνη του Έρωτα και της Αγάπης!

Μαγικά τα συναισθήματα της Αγάπης και του Έρωτα! Μπορούν να σε ανεβάσουν στον έβδομο ουρανό, αλλά να σε κατεβάσουν και στα τάρταρα. Υπάρχουν άνθρωποι, που τα διεκδικούν με μεγάλη επιμονή και κάποιοι άλλοι που τα έχουν φοβηθεί και τα αποφεύγουν,... διαβάστε περισσότερα»

Το πιο διάσημο φιλί

  Το Φιλί, Γκούσταφ Κλιμτ Το Φιλί παρουσιάστηκε το 1908 στην έκθεση Kunstschau, όπου ανακηρύχθηκε το καλύτερο έργο. Αγοράστηκε από το αυστριακό κράτος για την Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης και βρίσκεται στην Βιέννη από τότε. Πρόκειται για τον πιο διάσημο πίνακα... διαβάστε περισσότερα»
14/03, 2018 - ΑΛΛΟ   

Η ιστορία του τυφλού φοιτητή

  Η ιστορία του τυφλού φοιτητή Αργύρη που βρέθηκε από την απόρριψη στην Οξφόρδη ! Η αρχική απόφαση του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ ήταν να μην γίνει δεκτός. Τελικά, τα κατάφερε. Όταν ήταν ακόμη δέκα μηνών, οι γιατροί διέγνωσαν ότι... διαβάστε περισσότερα»
14/03, 2018 - ΑΛΛΟ   

Τί είναι η “Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων”;

  Τί είναι η "Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων"; Κατά τη μεγάλη Τεσσαρακοστή, τις καθημερινές ημέρες, εκτός δηλαδή από το Σάββατο και την Κυριακή που πάντα είναι αναστάσιμη, η εκκλησία μας ζει πένθιμα και κατανυκτικά και προετοιμάζεται με μετάνοια και νηστεία... διαβάστε περισσότερα»
11/03, 2018 - ΑΛΛΟ   

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

  Στα μέσα της Μεγάλης Σαρακοστής   -Πάσχα--- την τρίτη Κυριακή των Νηστειών γιορτάζουμε την «Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης» Αυτή η Κυριακή, είναι αφιερωμένη στο Σταυρό, όχι σαν σύμβολο του πόνου της μαρτυρίας του Ιησού Χριστού, αλλά σαν σύμβολο της νίκης και... διαβάστε περισσότερα»

Η κουβερτούλα της αγάπης

  Σκεπάσου ψυχούλα μου .. Κάνει τόσο ψύχρα , κεί έξω στίς γειτονιές του Κόσμου..! Σκεπάσου με τη κουβερτούλα της Αγάπης μου . Τήν εχω υφάνει στόν αργαλειό της στοργής μου για σένα.. Κόμπο ..κόμπο.. Κάθε κόμπος και ευχή ..... διαβάστε περισσότερα»
Σελίδες:1234567...80»