Ο ύμνος της αγάπης στην «Μπλε» ταινία του Κισλόφσκι

Κισλόφσκι: Η αγάπη πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει... Κριστόφ Κισλόφσκι (27 ιουνίου 1941 - 13 Μαρτίου 1996) υπήρξε μία από τις κυρίαρχες κινηματογραφικές μορφές του Ευρωπαϊκού αλλά και του Παγκόσμιου Κινηματογράφου.Γεννημένος στη Βαρσοβία, υπήρξε ένας σπουδαίος καλλιτέχνης... διαβάστε περισσότερα»

Η γυναίκα με το ζωγραφισμένο χαμόγελο

Σηκώνεται το πρωί πρώτη από όλους και αρχίζει να ετοιμάζεται βιαστικά. Πλένει τα δόντια της με σπασμοδικές κινήσεις-δεν προλαβαίνει για πολλά πολλά. Βάζει λίγο καφέ για να τον βρει έτοιμο ο σύζυγος στην καφετιέρα και πάει να ξυπνήσει τα παιδιά.... διαβάστε περισσότερα»

Η δύναμη των αδυνάτων !

Η δύναμη των αδυνάτων. Μια πολύ μεγάλη συναισθηματική απάτη! Η δύναμη των αδυνάτων. Η μεγαλύτερη δύναμη που δόθηκε ποτέ σε άνθρωπο. Η πιο μεγάλη υπερδύναμη. Η πιο μεγάλη απάτη. Τρυπώνει παντού με μεγάλη ευκολία. Ξεγελάει ανθρώπους και κοροϊδεύει ψυχές. Τίποτα... διαβάστε περισσότερα»

Χρώμα .. πράσινο

  Στη σκοτεινιά τούτου του καιρού .. όλα κλειστά ..μαβιά .. Μυρίζει ο αγέρας θάνατο ................ Τα ουρανοθέμελα  σιωπούν .. σκύβουν συνένοχα .. Με κείνη τη βουβή , εύγλωττη σιωπή της καταιγίδας.. Κι ο αγέρας μυρίζει θάνατο ................ Θάνατο ψυχής..!... διαβάστε περισσότερα»
20/11, 2018 - ΠΟΙΗΣΗ   

ΈΧΕ ΓΕΙΑ – ποίηση Βάγια Μπαλή

  ΈΧΕ ΓΕΙΑ Τα σημάδια δεν είδε δεν μετρούσε σωστά. Την ψυχή που κατείχε τη λογάριαζε γι' άλλη, τώρα κείτεται σε κορμί γκρεμισμένο, μες σε λάθος αγάπης φωτιά. Τώρα βρέχει μονάχη τις στεριές να νοτίσουν κι αποστάσεις θα πάρει από... διαβάστε περισσότερα»

Ο κομπλεξικός είναι ο εχθρός του καλού

  Ο κομπλεξικός είναι ο εχθρός του καλού. Ο κακός είναι κακός, φαίνεται. Λεπτά χείλη, γαμψή μύτη, ανατριχιαστικό μειδίαμα. Όταν τον συναντάς, ξέρεις πώς να τον αποφύγεις. Η έτερη προσωπικότητα, αυτή του κομπλεξικού είναι σαφώς πιο επικίνδυνη. Εμφανίζεται πάντα με... διαβάστε περισσότερα»

Η κοινωνική δικτύωση

  Σε μια εποχή τεχνολογίας, ο πρωινός καφές έγινε σερφάρισμα και το κουτσομπολιό έχει μετατραπεί σε μηνύματα στο messenger, σε σχόλια κάτω από αναρτήσεις και ασύστολη κριτική που γίνεται χωρίς αιδώ αλλά και με μπόλικη αυθαιρεσία. Υπολήψεις σπιλώνονται και επιφανειακές... διαβάστε περισσότερα»
19/11, 2018 - ΑΛΛΟ   

ΤΑΡΣΩ – η διά Χριστόν σαλή

  «Μηδείς εαυτόν εξαπατάτω, ει τις δοκεί σοφός είναι εν υμίν εν τω αιώνι τούτω, μωρός γενέσθω, ίνα γένηται σοφός. Η γαρ σοφία του κόσμου τούτου μωρία παρά τω Θεώ εστί»! Η ΤΑΡΣΩ, η δια Χριστόν σαλή (1910-1989) είναι μια... διαβάστε περισσότερα»

Μοναξιά: Το εισιτήριο για της Ζωής το παρακάτω

  Να την σέβεσαι τη μοναξιά σου, να την πονάς. Να μη την αφήνεις σε τρεμάμενα χέρια, να μη την εμπιστεύεσαι σε άδειες αγκαλιές. Η μοναξιά είναι το εισιτήριο για της ζωής το παρακάτω. Είναι αυτή που θα σε παραλάβει... διαβάστε περισσότερα»

Το μοναδικό χωριό των αγαλμάτων στην Ελλάδα !

  Σε μία γωνιά στην ορεινή Μεσσηνία βρίσκεται ένα φαινομενικά κοινό χωριό μόλις 150 κατοίκων. Ο επισκέπτης όμως που θα έχει την τύχη να βρεθεί στο Σιδηρόκαστρο είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιαστεί από τις εκπλήξεις που κρύβει το χωριό και... διαβάστε περισσότερα»

Μικρές αλητείες

  Και κάπως έτσι νοστιμίζει η ζωή. Με τις μικρές αλητείες. Με τις μικρές παραβιάσεις ορίων που σου θέτουν τα «πρέπει» και τα «καθώς πρέπει». Μικρές αλητείες! Σαν και αυτή που έκανες, επανειλημμένα, όταν ήσουν παιδί. Εκείνη λέω, που έκλεβες... διαβάστε περισσότερα»
Σελίδες:1234567...90»