Οι φερόμενοι ως δράστες προσλήφθηκαν από την ισραηλινή υπηρεσία για να συγκεντρώσουν πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια της λιβανέζικής οργάνωσης για το Ισραήλ» .

Μια ομάδα ασφαλείας της Χεζμπολάχ  κατόρθωσε να εντοπίσει και να συλλάβει την ομάδα των φερόμενων ως κατασκόπων  τις τελευταίες ημέρες, με τρία μέλη τα οποία φέρονται να  έχουν δεσμούς με το Ισραήλ και να δρουν εδώ και καιρό στο προσφυγικό στρατόπεδο  Bourj el-Barajneh.

 Σύμφωνα πάντα με την υπηρεσία  ασφάλειας της Χεζμπολάχ , την οποία επικαλείται ο ισραηλινός τύπος, ένας από τους υπόπτους ο οποίος ήταν δάσκαλος σχολείου και ονομάζεται Abbas S,  ομολόγησε ότι συνεργάζεται με τη Μοσάντ, ενώ βρέθηκαν στην κατοχή του ηλεκτρονικές συσκευές υψηλής τεχνολογίας .

Η εφημερίδα πρόσθεσε:

«Ένας μεγάλος αριθμός πρακτόρων της  ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών ( Μοσάντ) συνελήφθη  πρόσφατα  στο Λίβανο, αλλά δεν αποκάλυψε τον αριθμό και την ημερομηνία των προαναφερθέντων συλλήψεων».

 Η τελευταία επιχείρηση της Χεζμπολάχ είχε διεξαχθεί τον Ιανουάριο όταν συνέλαβε τότε τρεις άνδρες και δύο γυναίκες με την  υποψία της κατασκοπίας υπέρ του Ισραήλ .

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της λιβανέζικης οργάνωσης που πολεμά εδώ και τρία χρόνια στην Συρία αναφέρει ότι οι προσφάτως συλληφθέντες  ήταν σε επαφή με τις ισραηλινές πρεσβείες στη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Ασία.

Οι συλληφθέντες «δήλωσαν» ότι παραδέχονται την συνεργασία  με την Μοσάντ και πρόσθεσαν ότι έρχονταν σε επαφή με τις Ισραηλινές Πρεσβείες στο Αμάν, την Άγκυρα, το Λονδίνο, το Κατμαντού και το Νεπάλ.

Υπενθυμίζουμε ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα φερόμενη «επιδρομή» δυνάμεων της Χεζμπολάχ και Ιρανών πρακτόρων σε ισραηλινή στρατιωτική βάση κοντά στο Λίβανο ,είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή σημαντικού εξοπλισμού στην επέτειο της εβραϊκής εορτής του Yom Kippur, προκαλώντας  κύμα ανησυχίας  στο Ισραήλ .

Ισραηλινοί επιτελείς των δυνάμεων του IDF που σταθμεύουν σε στρατιωτική βάση  στο βόρειο Ισραήλ ανακάλυψαν την απουσία σοβαρής ποσότητας στρατιωτικού  οπλισμού  που περιείχε όπλα έκτακτης ανάγκης και πυρομαχικά.

Πρόκειται για ένα μεγάλο αριθμό στρατιωτικών τυφεκίων, πολυβόλων, όλμων, αντιαρματικών πυραύλων που φέρεται να έχει κλαπεί από ένα στρατιωτικό οπλοστάσιο έκτακτης ανάγκης στο βόρειο Ισραήλ.

Το «προεόρτια» λοιπόν ,  της πολεμικής σύρραξης ανάμεσα σε Χεζμπολάχ και ισραηλινό στρατό έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, απομένει μόνο η χερσαία εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων που προετοιμάζεται εδώ και 6 μήνες τουλάχιστον  στο Λίβανο.