Μοναξιά: Το εισιτήριο για της Ζωής το παρακάτω

 

Να την σέβεσαι τη μοναξιά σου, να την πονάς. Να μη την αφήνεις σε τρεμάμενα χέρια, να μη την εμπιστεύεσαι σε άδειες αγκαλιές.

Η μοναξιά είναι το εισιτήριο για της ζωής το παρακάτω. Είναι αυτή που θα σε παραλάβει τσακισμένο και θα σε παραδώσει ολοκαίνουριο σε ένα καλύτερο αύριο. Θα σε απογυμνώσει από τους φόβους σου και θα σε μονιάσει με τα πάθη σου. Θα καθαρίσει το βλέμμα σου, θα ελαφρύνει τη ψυχή σου και θα αποτυπώσει και πάλι εκείνο το ξεχασμένο χαμόγελο στο πρόσωπό σου.

Να μη τη φοβάσαι την μοναξιά, δεν ήρθε για να μείνει. Ήρθε για να σου δείξει που έσφαλες, γιατί λύγισες και το τι πραγματικά αξίζεις. Να σου μάθει να ζεις με την απουσία και να εκτιμάς τη παρουσία. Να αγαπάς όσα έχασες και να φυλάς όσα έχεις. Αυτή μόνο θα σε γαλουχήσει και θα σε ωριμάσει.

Η μοναξιά είναι το εφόδιο για μια καλύτερη ζωή. Είναι ένα ταξίδι που όλοι το φοβόμαστε και όλοι το αναβάλλουμε. Όλοι το αποφεύγουμε μα όλοι το ευγνωμονούμε. Σε αυτήν οφείλεις τις σωστότερες αποφάσεις και τις σοφότερες επιλογές σου.

Να την αντέχεις τη μοναξιά σου, να μη τη πουλάς. Άφησέ τη να σε συστήσει και πάλι με τον εαυτό σου. Να αναδείξει την αλήθεια και να ξορκίσει το ψέμα σου. Να γαληνέψει τη τρικυμία και να καταλαγιάσει την αντάρα σου. Μη τη θυσιάζεις σε εφήμερους έρωτες και άψυχα βράδια.

Η μοναξιά είναι αυτή που θα σε δικάζει, θα σε καταδικάζει και τελικά θα σε δικαιώσει. Θα ντύνει με μελωδίες κάθε σου νέα προσωπική ανακάλυψη σε αυτή τη μοναχική και πρωτόγνωρη πνευματική αναζήτηση, και όταν τελικά πιάσεις την άκρη του νήματος, θα αφήσει το χέρι σου και θα περιμένει στη γωνία ως την επόμενη φορά που θα τη ξαναχρειαστείς.

Να την αγαπάς την μοναξιά σου. Μόνο μέσα από αυτή θα μπορέσεις να αναγεννηθείς. Άφησέ την να γλείψει τις πληγές σου. Δες στο σκοτάδι της και άκου τη σιωπή της. Να τη τρέφεις με αλήθεια και με όνειρα, να αντλείς από αυτήν ζωή κι ελπίδες. Σε μια εποχή που οι σχέσεις είναι εύθραυστες, οι άνθρωποι περαστικοί και τα λάθη πια ρουτίνα, μόνο μέσα από τη μοναξιά μπορείς να επενδύσεις σωστά σε ένα καλύτερο αύριο.

Χατζηκυριάκου Παντελής

Σχόλια

σχόλια