24/10,2015 - ΜΟΥΣΙΚΗ   

Μαρία Κοτρότσου-η συνθέτρια κλασσικής και ηλεκτρονικής μουσικής

Η Μαρία Κοτρότσου ασχολήθηκε με τη μουσική από πολύ μικρή, ξεκίνησε να παίρνει μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 6 ετών. Τέσσερα χρόνια μετά, συμμετέχει στον διαγωνισμό πιάνου της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου (Royal Academy of Music), όπου και κερδίζει το πρώτο βραβείο με διάκριση. Το 2005, παίρνει το πτυχίο του πιάνου με άριστα παμψηφεί από το Εθνικό Ωδείο της Αθήνας και στη συνέχεια ολοκληρώνει τις σπουδές της στο νομικό τμήμα της Νομικής.

Φεύγει για το Παρίσι για να ακολουθήσει το όνειρό της. Γράφεται στην Ecole Normale de Musique de Paris, για να συνεχίσει τις ανώτατες σπουδές στην κλασική μουσική. Την ίδια χρονιά εκπαιδεύεται και στη Μουσική μέσω Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και αναπτύσσει ένα στυλ συνδυασμού κλασικής και ηλεκτρονικής μουσικής, πράγμα που την κάνει την μοναδική γυναίκα στον κόσμο που ασχολείται με αυτό το ιδιαίτερο είδος μουσικής.

Σήμερα η Μαρία Κοτρότσου ζει και εργάζεται στο Παρίσι, είναι συνθέτης ορχηστρικής, ηλεκτρονικής, κλασικής και New Age μουσικής, και δίνει συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό με το ορχηστρικό της σύνολο που αποτελείται από βιολί, βιολοντσέλο, μπάσο κλαρινέτο, φλάουτο και παίζοντας η ίδια πιάνο και συνθεσάιζερ.

<Σπούδαζα για χρόνια κλασική μουσική αλλά πάντα μου άρεσε να ακούω και την ηλεκτρονική. Έτσι ξαφνικά σαν μια εσωτερική επιταγή, άρχισα να δημιουργώ συνδυάζοντας και τα δύο είδη.

Πιστεύω ότι η μουσική είναι ένα μέσον να εκφράζεις τα συναισθήματα σου. Να επικοινωνείς με τον ίδιο σου τον εαυτό κατ’ αρχήν, να τον αφουγκράζεσαι και έτσι νομοτελειακά να επικοινωνείς και με τον κόσμο. Ο συνθέτης ενός έργου, ο μουσικός που το αποδίδει αλλά και ο ακροατής βρίσκονται σε μία «συνομιλία». Μια επικοινωνία ψυχών.

Ακολούθησα το όνειρο μου και παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισα και αντιμετωπίζω δεν το μετάνιωσα για ούτε μια στιγμή. Θα έλεγα στους νέους ότι όσο και η πραγματικότητα ή τουλάχιστον αυτό που θεωρούμε πραγματικότητα, μας αγχώνει, μας πιέζει και μας τρομάζει, να μην ξεχνάμε ποτέ ότι δεν είμαστε παραγωγικές μηχανές. Είμαστε άνθρωποι και επεξεργαζόμαστε την ζωή ο καθένας διαφορετικά με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Το όνειρο του κάθε ανθρώπου, μοναδική, θεσπέσια πινελιά σε έναν υπέροχο πίνακα. Μην το στερήσετε αυτό ούτε από εσάς αλλά ούτε και από τον κόσμο.>

Μία ξεχωριστή βραδιά με ένα πλούσιο ρεπερτόριο μοντέρνας ορχηστρικής μουσικής θα παρουσιάσει η Μαρία Κοτρότσου στη μοναδική συναυλία που θα δοθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015, στις 21.00. Η Μαρία Κοτρότσου είναι βραβευμένη συνθέτρια από τη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου. Στην τελευταία της δημιουργία “27 mars” κάνει η ίδια τη σύνθεση, την ενορχήστρωση, τη μίξη, την παραγωγή και την εκτέλεση των κομματιών.

Συντελεστές:

Μαρία Κοτρότσου – Πιάνο / Συνθεσάιζερ
Γεράσιμος Κατσίρης – Φλάουτο
Κιάρα Κωνσταντίνου – Βιολοντσέλο
Βασίλης Μπράτος – Μπάσο Κλαρινέτο
Αγγελική Ποτήρη – Βιολί

Πληροφορίες:

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015, 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 10 € (κανονικό), 8 € (μειωμένο)*
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, 177 78, Αθήνα
Τ +30 210 3418550
www.mcf.gr / www.mariakotrotsou.com

Σχόλια

σχόλια