Ο εικαστικός Χρήστος Πετρίδης

Ο Χρήστος Πετρίδης γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1958. Από το 1977 έως το 1982 σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του εγκαταστάθηκε στην Ολλανδία, όπου, από το 1984 έως το 1988, σπούδασε ζωγραφική στην Akademie Minerva, στο Γκρόνιγκεν. Στη συνέχεια, εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, όπου έζησε και εργάστηκε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Resizer

Την πρώτη του ατομική έκθεση διοργάνωσε στην Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα,  το 1984. Έκτοτε, παρουσίασε το έργο του σε ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ολλανδία, έλαβε μέρος στη Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών των Ευρωπαϊκών Χωρών της Μεσογείου στη Μπολόνια και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

BAAB230D0217DDBE7E27149C3492C4BB

Ο πρόωρος  χαμός του σε  ηλικία  55 ετών , άφησε  μεγάλο  κενό  στόν  εικαστικό  κόσμο , όμως  οι  δημιουργίες  του  πάντα  θα  συγκινούν  και  θα  ξυπνούν  αβίαστα  παιδικές  μνήμες ..

pegasus_LARGE_t_209761_106044308_type11498

Ιδιαίτερα στις μέρες μας που η ανάγκη για ελπίδα και αθωότητα είναι πιο επιτακτική από ποτέ, η δουλειά του  θα γεμίζει την καρδιά μας με φως.
PETRIDIS-3 (1)
Το έργο του ζωγράφου εντάσσεται στον χώρο του υπερρεαλισμού με έντονες επιρροές της τεχνικής γκράφιτι, χωρίς βέβαια να λείπουν και οι πινελιές από άλλες τεχνικές (γλυπτική, χαρακτική, installation). Με υλικά τα ακρυλικά, λάδια και σπρέι, δημιούργησε ένα προσωπικό εξωστρεφές εικαστικό ιδίωμα, ένα κινούμενο υπερρεαλιστικό σύμπαν, όπου αντικείμενα, δέντρα και βιόμορφα όντα, ανοίγουν, μέσα από μία χαρούμενη παλέτα ζωηρών χρωμάτων, ένα παράθυρο στην ασφάλεια του ονείρου και τη διαχρονικότητα της παιδικής φαντασίας.
xristos-petridis

Σχόλια

σχόλια