19/05,2021 - ΠΕΖΟΣ ΛΟΓΟΣ   

Αν με νοιάζεσαι, να μάθεις να μου το δείχνεις

Γενικά δεν στεναχωριέμαι για πολύ και για πολλά πράγματα στην ζωή.

Ωστόσο υπάρχουν στιγμές που προβληματίζομαι και αναρωτιέμαι το πως πρέπει να αντιδρώ σε μερικές καταστάσεις.

 Είναι όμορφο να σε νοιάζεται κάποιος. Το να μην σε νοιάζεται; Είναι άσχημο; Δεν ξέρω, θα πω εγώ, εξαρτάται. Δηλαδή πόσο μπορεί να στεναχωρηθείς αν κάποιος δεν σε νοιάζεται; Μία, δύο μέρες; Εντάξει, μετά θα το δεχτείς.

Θα περάσεις πολλές ώρες με το να σκέφτεσαι “Μα καλά, δεν τον ενδιαφέρει που είμαι; Γιατί δεν με παίρνει τηλέφωνο; “. Όχι ρε φίλε, δεν τον ενδιαφέρει. Μην σκας. Ξέρεις πόσοι εκεί έξω θέλουν να σε γνωρίσουν ή σε βλέπουν κάθε μέρα και ψάχνουν τρόπο να σου μιλήσουν; Εσύ κάθεσαι και σκας για αυτόν τον έναν που σε έχει και δεν σε νοιάζεται;

Αν φίλε μου δεν ενδιαφέρει εσένα το με ποιον είμαι, αν είμαι καλά, αν έφτασα καλά ή το οτιδήποτε που δηλώνει απλά ανθρώπινο ενδιαφέρον, τότε τι σε κάνει να πιστεύεις πως θα νοιάξει εμένα για να στα πω όλα αυτά;

Πριν από εσένα είχα ζωή! Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Πως θα έχω και τώρα αλλά και μετά από εσένα. Δεν έχω να χάσω κάτι εγώ από έναν τέτοιο άνθρωπο, αυτός έχει να χάσει το ότι δεν θα έχει πλέον δίπλα του κάποια σαν εμένα.

“Νιώθω τυχερός που σε έχω”. Ξέρεις πόσοι μου το έχουν πει και το εννοούσαν; Είμαι πολύ περήφανη για τις επιλογές που έχω κάνει στην ζωή μου, τόσο για τις σωστές όσο και για τις λάθος.

Δεν έχετε καταλάβει τι θέλουν οι γυναίκες από εσάς για αυτό και είστε μόνοι. Δεν με νοιάζει να με δείξεις στους φίλους σου, δεν με νοιάζει να μου λες το πόσο όμορφη είμαι, δεν με νοιάζει να μου λες “καλημέρα” κάθε πρωί πριν πας στην δουλειά σου ούτε και να μου στέλνεις φωτογραφίες σου. Με νοιάζει να μου δείχνεις πως χαίρεσαι που με έχεις, με νοιάζει να μου δείχνεις πως με θέλεις, με νοιάζει να θέλεις να με δεις όπως και εγώ, με νοιάζει να κάνεις κοντινά ονειρα για εμάς. Τελευταίο και σημαντικό όμως, με νοιάζει να μην βλέπεις εμπόδια σε εμάς και ειδικά όταν δεν υπάρχουν.

Δεν είμαι ιδιαίτερα δύσκολος άνθρωπος και ειδικά όταν θέλω κάποιον. Και όμως, κατάφερες να με κάνεις να κουραστώ γρήγορα. Όχι γιατί προσπαθώ για δύο, αυτό δεν μπορώ να το πω. Κουράστηκα όμως να κάνω περίπλοκα τα θέματα της ζωής μου την στιγμή μάλιστα που όλα είναι στρωμένα.

 Μπορώ να σε κάνω να ζηλέψεις για να σε ταρακουνήσω αλλά δεν θα το κάνω. Βαριέμαι. Ξέρεις πόσοι με ζηλεύουν και δεν με έχουν καν; Δεν έχει και νόημα.

 Πέρα το ότι με κουράζουν πολύ όλα αυτά που ανέφερα πριν, σε εκτιμώ σαν άνθρωπο, όταν θα σε φέρνω στο μυαλό μου δεν θα έχω κάτι άσχημο να θυμάμαι και θέλω να είσαι καλά. Ξέρεις γιατί; Γιατί όλα είναι στιγμές. Και έστω αυτές τις λίγες μαζί σου, εγώ πέρασα γαμώ.

 Μου άφησες πικρία γιατί δεν προσπάθησες αρκετά ή έστω δεν ήσουν διατεθειμένος να σκεφτείς όπως εγώ αλλά δεν πειράζει. Η ζωή είναι απρόβλεπτη. Μπορεί να συναντηθούν ξανά οι δρόμοι μας και που ξέρεις; Μπορεί να είναι καλύτερα τα πράγματα αλλά μπορεί και όχι.

Γράφει η Έφη Νερούτσου

Σχόλια

σχόλια