Έξι έργα του Θανάση Τριαρίδη στη σκηνή

«Lebensraum», «Ζόοτ», «Η Αληθινή ιστορία της Αΐντας και του Ρανταμές», «Leopold», «La ultima noche ή οι καρχαρίες» και «Μένγκελε» έρχονται σε Αθήνα, ελληνική περιφέρεια και σε Λονδίνο.

Πολυγραφότατος και πάντα επίκαιρος, ο Θανάσης Τριαρίδης μάς έχει παραδώσει τα τελευταία επτά χρόνια – το φθινόπωρο του 2010 έγραψε το πρώτο θεατρικό του έργου, «La ultima noche ή οι καρχαρίες» – μερικά από τα πιο «δυνατά» θεατρικά κείμενα.

Για έκτη συνεχή χρονιά, θα δώσει από του χρόνου το «παρών» στη θεατρική σκηνή με έξι έργα που θα παρουσιαστεί σε Αθήνα, ελληνική περιφέρεια και Λονδίνο.

Αναλυτικότερα:

Το «Lebensraum» σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου θα κάνει εξάμηνη περιοδεία σε δεκαέξι πόλεις της Ελλάδας από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο του 2016 (Καβάλα, Ξάνθη, Δράμα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Σέρρες, Κοζάνη, Καστοριά, Μυτιλήνη, Χίος, Λήμνος, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Πάτρα, Γιάννενα).

Στο Θέατρο Αλκμήνη θα παρουσιαστεί το «Ζόοτ» σε σκηνοθεσία Μαρίνας Νατιώτη, με την πρεμιέρα του να έχει οριστεί για τις 13 Οκτωβρίου 2017.

Σε σκηνή που ακόμη δεν έχει οριστεί, θα ανέβει τον Νοέμβριο «Η Αληθινή ιστορία της Αΐντας και του Ρανταμές» από την ομάδα CHESST, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Αντιγόνης Σταυροπούλου και Μάριου Κρητικόπουλου.

Προγραμματισμένη έναρξη: Νοέμβριος 2017.

Σε σκηνή που επίσης δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμη, θα παρουσιαστεί τo «Leopold» σε σκηνοθεσία Κατερίνας Σκουρλή. Πρόκειται για το έργο που ανέβασε η ίδια σκηνοθέτις με την ομάδα Grasshopper Youth στο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών τον Απρίλιο του 2017.

Την Άνοιξη του 2018, η αγγλόγλωσση παράσταση του έργου «La ultima noche ή οι καρχαρίες» θα ταξιδέψει στο Λονδίνο, όπου θα παρουσιαστεί σε μετάφραση και σκηνοθεσια Έμιλυς Λουΐζου.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στο Φεστιβάλ Reborn in Athens του Θεάτρου Θησείον θα παρουσιαστεί 1 και 2 Ιουλίου 2017 το έργο του Θανάση Τριαρίδη «Μένγκελε» από το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Λάζαρου Παπαδόπουλου.

Σημειώνεται ότι όλα τα έργα του Θανάση Τριαρίδη -συνολικά 18 μέχρι στιγμής- διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο, στην προσωπική ιστοσελίδα του συγγραφέα.

Σχόλια

σχόλια