5/01, 2024 - ΑΛΛΟ   

Ο κόσμος ισχυρίζεται ότι οι προβλέψεις του Νοστράδαμου για το 2024 επαληθεύτηκαν!

Λίγες μόλις ημέρες μετά την έλευση του 2024, οι άνθρωποι επιχειρούννα συνδέσουν τα τρέχοντα γεγονότα με τις προβλέψεις του Νοστράδαμου Την 1η Ιανουαρίου σεισμός μεγέθους 7,5 ριχτερ έπληξε την Ishikawa και τη χερσόνησο Noto στην Ιαπωνία, με αποτέλεσμα τον τραγικό... διαβάστε περισσότερα»
19/05, 2021 - ΠΕΖΟΣ ΛΟΓΟΣ   

Αν με νοιάζεσαι, να μάθεις να μου το δείχνεις

Γενικά δεν στεναχωριέμαι για πολύ και για πολλά πράγματα στην ζωή. Ωστόσο υπάρχουν στιγμές που προβληματίζομαι και αναρωτιέμαι το πως πρέπει να αντιδρώ σε μερικές καταστάσεις.  Είναι όμορφο να σε νοιάζεται κάποιος. Το να μην σε νοιάζεται; Είναι άσχημο; Δεν... διαβάστε περισσότερα»
22/01, 2021 - ΠΕΖΟΣ ΛΟΓΟΣ   

“Ο θάνατος του Αρτέμιο Κρους”

"Ο θάνατος του Αρτέμιο Κρους" (1962) είναι ίσως το σπουδαιότερο μυθιστόρημα του πολυβραβευμένου Μεξικανού συγγραφέα Κάρλος Φουέντες και ένα από τα σημαντικότερα έργα της λατινοαμερικανικής λογοτεχνίας. Ένα βιβλίο σε ταξιδεύει και στον χρόνο και στον χώρο, είναι σαν ένα μαγικό... διαβάστε περισσότερα»
12/12, 2019 - ΘΕΑΤΡΟ   

Η πρώτη πλωτή Όπερα σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκεται στην Πρέβεζα

Πλωτές σκηνές έχουμε δει πολλές, όμως η πρώτη πλωτή Όπερα στον κόσμο κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υλικά, έχει δημιουργηθεί, πριν από περίπου 3 χρόνια, στην Πρέβαζα της Ηπείρου. Η όπερα του νερού και του ονείρου, όπως την αποκαλούν. Η... διαβάστε περισσότερα»

Περίεργη φίλη η μοναξιά..

  Μπορεί στους άλλους να φτιασιδώνεις και να σμιλεύεις πράξεις, λόγια και συμπεριφορές και στον εαυτό σου να παρουσιάζεις ιστορίες και εναλλακτικές για να τον βοηθήσεις να τα βγάλει πέρα. Δεν είναι κακό, απολύτως ανθρώπινο είναι. Θα φτάσει όμως εκείνη... διαβάστε περισσότερα»
10/05, 2019 - ΑΛΛΟ   

Δύσκολε μου χαρακτήρα!

  Πολλές φορές στην ζωή μας όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά αποδίνουμε την ευθύνη στον εαυτό μας. Θεωρούμε ότι για όλα αυτά φταίει ο τρόπος που λειτουργούμε ή πιο απλά ο χαρακτήρας μας, ο οποίος ευθύνεται για την καλή... διαβάστε περισσότερα»
9/05, 2019 - ΠΟΙΗΣΗ   

ΝΕΚΡΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ

  ΝΕΚΡΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ Κλείσαν οι πόρτες της χαμένης μας ζωής και οι αγέρηδες σωπάσαν της φωνής μας λάθη χρεώνει η σελίδα της στιγμής νεκρά γαρύφαλλα στο ψύχος της αυλής μας. Σβήσαν τα άστρα τόσων άδοτων φιλιών και των ανείδωτων ερώτων... διαβάστε περισσότερα»

Μολυβένιος στρατιώτης

Σε είδα χτες στον ύπνο μου. Φορούσες το καλό σου το χαμόγελο. Στα μάτια σου κρέμονταν δυο μετέωρες σιωπές. Κίνηση καμία στις εκφράσεις σου. Οι αναπνοές σου ήρεμες. Επικίνδυνη ησυχία. Τα χέρια σου σταυρωμένα μπροστά σου, το ανάστημά σου επιβλητικό... διαβάστε περισσότερα»

Το πανηγύρι

  Όλα έτοιμα για το πανηγύρι του χωριού. Οι πάγκοι στημένοι ο ένας δίπλα στον άλλο με τάξη, οι μικροπωλητές χαμογελαστοί πίσω από αυτούς, η πραμάτεια τους έτοιμη να πουληθεί. Όλων των λογιών τα μικροπράγματα τοποθετημένα όμορφα και διαθέσιμα σε... διαβάστε περισσότερα»
18/04, 2019 - ΑΛΛΟ   

Μαρία Μοντεσόρι

  Μαρία Μοντεσόρι. Η γιατρός που άλλαξε το σχολείο βάζοντας το παιχνίδι στην εκπαιδευτική διαδικασία. Εγκατέλειψε τη φασιστική Ιταλία και αφοσιώθηκε στα παιδιά. Η Μαρία Μοντεσόρι ήταν μία από τις μεγαλύτερες μορφές της ιταλικής ακαδημαϊκής κοινότητας. Όχι μόνο γιατί το... διαβάστε περισσότερα»
Σελίδες:1234567...96»