25/10,2015 - ΧΟΡΟΣ   

Κωνσταντίνος Μενούνος- από τά ΤΕΙ.. στό δαχτυλίδι τού Λεονάρντο

Ενας  καταξιωμένος  χορογράφος, χορευτής και δάσκαλος χορού, ο  Κωνσταντίνος Μενούνος, υπηρετεί με θέρμη την τέχνη του χορού. Εχει βλέμμα γεμάτο δυναμισμό και χαμόγελο που ξεχειλίζει από χαρά και αισιοδοξία, και ακόμη, μια ξεχωριστή δυνατότητα: καταφέρνει να «μεταδίδει» το πάθος του για τον χορό σε όλους !

Οι χορευτικές του φιγούρες μοιάζουν με αέρινες αναπηδήσεις που μπορούν να τον φτάσουν ως τα σύννεφα, αλλά ο ίδιος, πατώντας γερά τα πόδια του στην Γη, προετοιμάζει στον νου του την κάθε κίνηση που εκτελεί με το κορμί, κρίνοντας ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια. Είναι ένας συνειδητοποιημένος «εραστής» της λάτιν μουσικής και του χορού με πάθος και συναίσθημα.

«Ο χορός είναι πολιτισμός» υποστηρίζει και, σχολιάζοντας την «αναγνωρισιμότητα» που έχουν δώσει τα τηλεοπτικά σόου στον χορό, εκτιμά ότι σίγουρα συνέβαλλαν στη διάδοσή του αλλά δεν είναι σίγουρο ότι έχουν βελτιώσει την ποιότητά του.

konstantinos-menounos-mesa1-topmodels.gr

Μέσα  από  αυτές  τίς  συνεχόμενες  τηλεοπτικές  εμφανίσεις   και  τα  διάφορα  events  μάς  μιλά  ο ίδιος  γιά  το  πώς  ξεκίνησε  , τη  πορεία  του  και  τή  θέση  ενέχει  γι΄αυτόν  ο  χορός  γενικά.

Κωνσταντίνος Μενούνος: Πριν από αρκετά χρόνια, λίγο μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου από τα Τ.Ε.Ι. Πειραιά του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, παράλληλα έκανα ερασιτεχνικά χορό πριν και κατά την διάρκεια των σπουδών μου. Στην πορεία άρχισα να σκέφτομαι, μετά από παρότρυνση αγαπημένων φίλων, να ακολουθήσω επαγγελματικά τον χορό σαν δεύτερη επαγγελματική ενασχόληση. Ουσιαστικά ξεκίνησα σε αρκετά μεγάλη ηλικία ενώ γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες χορευτές (χορογράφοι) έχουν ξεκινήσει από πολύ μικρή ηλικία το είδος του χορού που θέλουν να ακολουθήσουν. Ωστόσο, αυτό βέβαια με έκανε να νιώθω πιο συνειδητοποιημένος και πιο υπεύθυνος γι΄ αυτό που αποφάσισα στην πορεία να ακολουθήσω ως μόνιμη επαγγελματική ενασχόληση.

Θεωρώ ότι υπάρχει ανταγωνισμός –πώς εμένα ο δικός μου χώρος θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση;

«Πιστεύω» μου , όμως  για το κομμάτι αυτό θα έλεγα ότι ο υγιής ανταγωνισμός είναι στοιχείο για την σωστή και ομαλή εξέλιξη της δουλειάς μου.

Ο χορός βοηθά  αρκετά πρώτα από όλα στην κίνηση και ταυτόχρονα, στην διατήρηση και βελτίωση των «γραμμών»   μέσα από τη συνεχή προπόνηση και χορευτική άσκηση που ως επακόλουθο έχει και μια ισορροπημένη φυσική κατάσταση σώματος.

konstantinos-menounos-mesa2-topmodels.gr

  Τά  Latin Event,   τό   «Dancing with Menounos»,  σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας και του Πειραιά και η συνεχής δημιουργία, ως καλλιτεχνικός Διευθυντής  στην σχολή χορού Bolero, του κύριου Καλλέργιου Νικόλαου (επιχειρηματία Σχολών χορού Bolero) στην περιοχή του Ζωγράφου   είναι  το  ένα  σκέλος   εργασίας  τού   ακόυραστου  -αναζητητή   Κωνσταντίνου .

Τό  άλλο   σκέλος  είναι  τό  ..παλκοσένικο . Η  συμμετοχή  του  Κωνσταντίνου  στο θεατρικό  έργο   Leonardo’s  ring   του  Rick  Elice , το οποίο   παίζεται   για  τρίτη  σαιζόν   με   μεγάλη  επιτυχία  στό  Studio  Κυψέλης  [Αθήνα]

Με το έργο Leonardos Ring o Rick Elice – όπως  διαβάζουμε -επιχειρεί μια εκ βαθέων τομή στις ανθρώπινες σχέσεις. Επιστρατεύει την καλαισθησία του γυμνού σώματος αλλά στόχος του είναι ψυχική απέκδυση. Το Δούνε και λαβείν σηματοδοτεί τις σχέσεις ανά των αιώνων. Μια εξαιρετικά απαιτητική παράσταση που φέρουν επάξια στην σκηνή και οι οχτώ ηθοποιοί. Το σκηνοθετικό τόλμημα του Γιώργου Λιβανού για δεύτερη χρονιά στο Studio Κυψέλης. Σας το προτείνουμε και ευχόμαστε να βρείτε θέση, η παράσταση πάει Sold Out… Για τρίτη συνεχή χρονιά.

Κοινωνικό  – Ακατάλληλο για ανηλίκους.

Ερμηνεύουν οι Ηθοποιοί:

ΗΛΙΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΑΤΖΙΔΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΙΟΣ

ΘΑΝΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΚΑΒΕΛΑΚΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΝΟΥΝΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΩΡΑΣ

Σκηνοθεσία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ

Φωτογραφίες άλμπουμ: ΖΩΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

 Studio  Κυψέλης

Σπετσοπούλας 9 & Κυψέλης,Κυψέλη

Τηλ : 2108819571

Σχόλια

σχόλια