Στη σύλληψη ενός Τουρκοκύπριου, ο οποίος τραβούσε φωτογραφίες από το λιμάνι της Αμμοχώστου προέβησαν οι δυνάμεις ασφαλείας του ψευδοκράτους στην Κύπρο, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει σε δημοσίευμά του το hurriyetdailynews.com.

Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, ο Τουρκοκύπριος κατηγορείται από τις «αρχές» του ψευδοκράτους για κατασκοπεία υπέρ της Λευκωσίας και κρατείται στην αρμόδια υπηρεσία για ανάκριση.

Η αστυνομία του ψευδοκράτους ανέφερε ότι παρακολουθούσε τον άνδρα που αναγνωρίστηκε ως ο Μεχμέτ Μπεσιμόγλου μετά από υποψίες ότι δούλευε ως κατάσκοπος για την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Ο Μπεσίμογλου φέρεται να συνελήφθη στις 29 Αυγούστου, ενώ τραβούσε φωτογραφίες από το λιμάνι της Αμμοχώστου, με την ψηφιακή του κάμερα. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι αρχές του ψευδοκράτους, στην κατάθεσή του παραδέχθηκε ότι τραβούσε φωτογραφίες των στρατιωτών και της βάσης για λογαριασμό των ελληνοκυπρίων.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, που επικαλείται η hurriyetdailynews.com, ο ύποπτος ήταν σε «σταθερή επαφή» με μη ταυτοποιημένους ελληνοκυπρίους μέσω τηλεφωνικής γραμμής που ήταν καταχωρημένη στην Κύπρο.

Ο Μπεσίμογλου οδηγήθηκε στη φυλακή, μέχρι να απολογηθεί στο δικαστήριο.