14/10,2018 - ΑΛΛΟ   

Το θρίλερ Widows άνοιξε το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Στη ταινία πρωταγωνιστούν οι Βαϊόλα Ντέιβις, Μισέλ Ροντρίγκεζ κι Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, γυναίκες που συνασπίζονται όταν οι σύζυγοί τους χάνονται σε αποτυχημένη ληστεία

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου ξεκίνησε με την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του θρίλερ μυστηρίου “Widows” του Βρετανού σκηνοθέτη Στιβ ΜακΚουίν.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Βαϊόλα Ντέιβις, Μισέλ Ροντρίγκεζ και Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι ως γυναίκες που συνασπίζονται όταν οι σύζυγοι τους σκοτώνονται σε αποτυχημένη ληστεία. Η ταινία με φόντο το Σικάγο από τον βραβευμένο με Όσκαρ, γεννημένο στο Λονδίνο σκηνοθέτη για το “12 Χρόνια Σκλάβος” είναι μία ματιά σε θέματα φυλής, χρημάτων και τάξεων στην Αμερική.

Το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου περιλαμβάνει τις περισσότερες ταινίες από γυναίκες δημιουργούς στην ιστορία του θεσμού. Οι διοργανωτές δηλώνουν ότι το 38% όλων των ταινιών και το 30% των 225 μεγάλου μήκους φιλμ του προγράμματος έχουν σκηνοθετηθεί από γυναίκες, αύξηση κατά 24% σε σύγκριση με τη διοργάνωση του 2017.

Ταινίες που έχουν σκηνοθετήσει γυναίκες και θα προβληθούν στο φεστιβάλ είναι το δράμα “Joy” της Sudabeh Mortezai, το αστυνομικό θρίλερ της Karyn Kusama “Destroyer” με τη Νικόλ Κίντμαν και το δράμα της Sara Colangelo ” The Kindergarten Teacher” με τη Μάγκι Τζίλενχαλ.

Σχόλια

σχόλια